Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Έλληνες σχεδιαστές



Έκθεση στο Λονδίνο
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση, με τίτλο «6 Παγκόσμιοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας» και «3 σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές», που φιλοξενήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου από τις 12 έως 22 Μαρτίου 2012.
Δημιουργίες των Jean Dessès, Γιάννη Ευαγγελίδη, James Galanos, George Stavropoulos, Ντίμη Κρίτσα και Γιάννη Τσεκλένη συνδυάστηκαν με εκείνες γνωστών σύγχρονων Ελλήνων σχεδιαστών, όπως οι: Mary Katrantzou, Sophia Kokosalaki και Marios Schwab.
Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Κούλας Λαιμού.
***
Συλλογές
"Ενδύεσθαι" Για ένα Μουσείο Πολιτισμού του Ενδύματος
To ΠΛΙ αριθμεί στις συλλογές του περίπου 27.000 αντικείμενα άμεσα συνδεδεμένα με το λαϊκό και το νεότερο ελληνικό πολιτισμό. Ορισμένες συλλογές περιλαμβάνουν και αντικείμενα παλαιότερα, όπως για παράδειγμα η συλλογή Κοπτικής Τέχνης με "σημεία"και "κλαβία" από αιγυπτιακές τουνίκες του 6ου μ.χ. αι.
Η ενδυματολογική συλλογή και η συλλογή παιχνιδιών - παιδικής ηλικίας από όλο τον κόσμο - είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Αξίζει ν' αναφερθεί ακόμα η συλλογή ζωγραφικής, σχεδίων και χαρακτικών.
Το ΠΛΙ διαθέτει σημαντικό φωτογραφικό, ηχητικό και κινηματογραφικό αρχείο από έρευνες στο πεδίο και βιβλιοθήκη με περισσότερους από 10.000 τίτλους.
Στο ΠΛΙ έχει δωρηθεί το σύνολο των συλλογών μόδας του Γιάννη Τσεκλένη, η συλλογή με κούκλες με τοπικές ενδυμασίες της Φανής Καζές, το αρχείο Γιάννη Μέτση και το ιστορικό αρχείο Τάκη Μαύρου.
Φωτογραφική περιήγηση, πατήστε εδώ