Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πάρτε ιδέες





Είμαστε ένα έθνος νηπίων, ή μας κατατρέχουν οι εμμονές; Αυτά τα ερωτήματα μου έρχονται στο νου, κάθε φορά που ρίχνω μια ματιά στις στήλες των  ειδήσεων  με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Τα πιο δημοφιλή άρθρα(όπως οι ίδιοι  ισχυρίζονται, και δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια)σε  εφημερίδες  και περιοδικά έχουν τίτλους  που δίνουν την εντύπωση πως αυτός ο κόσμος  ασχολείται  μόνο με την ομορφιά  και το κυνήγι της νεανικότητας, αν και κύριο μέλημά του είναι  πριν απ' όλα τα άλλα ο κόσμος  των celebrities, και δευτερευόντως η εμφάνιση και όλα όσα την αποτελούν.
  
πάρτε ιδέες 

Η κατάθλιψη του μπικίνι: Κι όμως υπάρχει!

Πιστεύεις στον έρωτα από την πρώτη ματιά;

30 Μεγάλες αλήθειες για τους άνδρες

Γιατί σε χώρισε;

Ε. Μενεγάκη: Εξηγεί για πρώτη φορά γιατί χώρισε!

Χώρισε τον Μπαλοτέλι γιατί της είπε να κοιμηθεί με ...

Ακόμη περισσότερα. .. .. .

Να χωρίσεις ή όχι;

Ο σκύλος σου μαρτυρά πώς σε βλέπουν οι άνδρες

Πότε και γιατί τα χρήματα δε φέρνουν ευτυχία

Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσεις;

Χωρισμός: Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Πότε δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη

Τι κρύβεις στην ψυχή σου;


Εικόνα και ένδυμα από Ultimofashions.co.uk 
Ανάμεσα στην παράνοια και τον πουριτανισμό, στα περιεχόμενα της "νέας αρθρογραφίας" μπορεί να βρει κανείς  μια λύση για τα πάντα.

Σεξουαλικές ιατρικές και διαιτητικές συμβουλές χωρίς αποδείξεις, το φάρμακο κατά του καρκίνου που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα, μέχρι και το βότανο της αθανασίας!

Όποιος δίνει καθημερινά το χρόνο του σε αυτά τα μέσα γίνεται σοφότερος μαθαίνοντας "μυστικές πληροφορίες "για το σώμα του, την ανατομία του και τις ανάγκες του!!!

Αν το δει κανείς δε κυριολεκτικά, με τις ακριβείς οδηγίες που μας δίνουν, οφείλουμε όλες/οι να γίνουμε ευτυχισμένοι  διάσημοι και πλούσιοι  περίπου σαν τις ηρωίδες του Sex and the City,  και αν αποτύχουμε σε αυτό, γλάστρες στις πρωινές εκπομπές, και αν είμαστε πολύ άτυχοι, κανονικοί άνθρωποι!

Απαγορεύεται να χαλιόμαστε και να κάνουνε κριτική - για κανέναν λόγο- μόνο τα  λεφτά μας να χαλάμε...

Μας υποδεικνύουν το μόνο ορθό για εμάς τις γυναίκες να ανησυχούμε  για τα ρούχα  τα μαλλιά  και το μακιγιάζ,  μας μαθαίνουν κάθε λογής κολπάκια ώστε να είμαστε πάντα επιθυμητές και να κερδίζουμε......και μας θυμίζουν πόσο ανεπίτρεπτο είναι να είσαι μόνη/ος και άσημος..

Υπάρχει τόση πίεση να δείχνουν όλα καλά, όλοι να ζουν  την  τελειότητα, .....εκεί αρχίζει και τελειώνει ο "νέος θαυμαστός κόσμος" όταν γύρω μας όλα γκρεμίζονται!

Δύσκολοι καιροί για τη λογική πόσο μάλλον για τη μόδα η οποία διανύει μια από τις πιο άτυχες  στιγμές της.

Φυσικά αυτό το γεγονός έχει και τα καλά του μιας και μας δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε την προσωπική μας  αισθητική και να αναπτύξουμε  τη δημιουργικότητά μας.
Ας νικήσει η προσωπική ευαισθησία και η ευρηματικότητα λοιπόν !

Η πρώτη εικόνα είναι από (εδώ)