Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο Άγιος Βασίλης θα τις ήθελε για βοηθούς του...



Γεια σας φίλοι.
Τις ημέρες των εορτών σκόνταψα στο δημοσίευμα που ακολουθεί, με τίτλο
 «Φωτιά στα κόκκινα» με τα πιο σέξι εσώρουχα.......
Διαβάζω:"Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική αφορμή, για να κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους και να έρθουμε πιο κοντά τους. Για πολλούς επίσης, είναι μια ευκαιρία να αναθερμάνουν τη σχέση με το έτερόν τους ήμισυ, ανταλλάσσοντας δώρα πιο... προσωπικού χαρακτήρα.
Μια καλή ιδέα, λοιπόν, για τους κυρίους, είναι να χαρίσουν στις αγαπημένες τους εσώρουχα με θέμα εμπνευσμένο και... επηρεασμένο από το πνεύμα των γιορτών.
Πρόκειται ασφαλώς για ένα δώρο που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς θα το χαρούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αγαπημένες τους..."
Όσο για το «ασθενές φύλο»; Κορίτσια, μην το σκέφτεστε...
Ντυθείτε... σέξι  Αγιοβασιλίτσες και δείτε την ερωτική σας ζωή να παίρνει «φωτιά»


Αυτές  είναι  προτάσεις που μπορεί να αναθερμάνουν μια σχέση κατά τον ημερήσιο τύπο*(αν και  παρόμοιες εικόνες  βρίσκονται σχεδόν σε κάθε εξώφυλλο περιοδικού πλέον),και να καταρρίψουν τις αναστολές κάθε "αφέντη" που αντιστέκεται.
Το κείμενο το αναφέρει ξεκάθαρα "ασθενές -ή  ανεπιθύμητο-φύλο"......
Η πρώτη εικόνα είναι μια πρόγευση. Ακολουθούν πολλές άλλες.
Και ναι είναι αποδεκτό τα ζευγάρια  να  χρησιμοποιούν βοηθήματα  που θα απογειώσουν την ερωτική τους ικανοποίηση, μόνο που αυτά τα αξεσουάρ μέχρι πρόσφατα πωλούνταν σε ειδικά σημεία, και  μακριά από τα βλέμματα των παιδιών. Όλοι γνωρίζουμε πως η ζωή όσων δυσκολεύονται να αποδώσουν ερωτικά  μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα με διάφορους τρόπους και ένας από αυτούς είναι και η χρήση ειδικών ρούχων και εσωρούχων και δεν μας εντυπωσιάζει αυτό.

Τι μήνυμα στέλνουμε στα παιδιά;

Αναρωτιέται  όμως κανείς  το μπέρδεμα  που προκαλείται  στο μυαλό των παιδιών, όταν βομβαρδίζονται ταυτόχρονα με  εικόνες ενός καλοκάθαγου παππούλη που πραγματοποιεί και την πιο τρελή τους επιθυμία και ο ίδιος φέρνει  και "την άλλη  χαρά " στον μπαμπά τους;
Τι συμβαίνει  όταν τα σύμβολα χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο; Τι συνέπειες έχουν;





Κι αν  η όλη ιστορία με τον Άι Βασίλη είναι ένα παραμύθι που δεν αξίζει τα παιδιά να πιστεύουν παρά μόνον μέχρι τα πέντε τους χρόνια, τα μεγαλύτερα σε ηλικία (των οκτώ και  δέκα χρόνων)τι εισπράττουν από αυτές τις εικόνες; και που καταλήγουν οι δεύτερες σκέψεις τους;
Σκεφτείτε ότι όλα αυτά προωθούνται από τα μέσα ενημέρωσης. Και είναι διαφημιστικές εκστρατείες για να πουληθούν κάποια ρούχα ειδικών περιστάσεων που δεν καλύπτουν τις καθημερινές και πάγιες ανάγκες μας. Θεμιτό όταν αυτά τα κοστούμια  προορίζονται για τις Απόκριες αλλά η Πρωτοχρονιά είναι άλλη γιορτή. Και όλως τυχαίως χρησιμοποιούν την γυναικεία σεξουαλικότητα για να τα πουλήσουν.
Σκεφτείτε ξανά. Αν κάτι παρόμοιο δεν το βλέπαμε σε περιοδικά και  εφημερίδες  αλλά το έφτιαχνε και το φορούσε μια οποιαδήποτε γυναίκα στον μικρόκοσμό της πως θα  χαρακτηριζόταν κοινωνικά;

Αν διαβάζοντας τα παραπάνω σας  δημιουργείται η εντύπωση πως διακατέχομαι από σεμνοτυφία, κάνετε λάθος.
Δεν είμαι ούτε "φεμινίστρια" ούτε "παλαιών αντιλήψεων" ούτε "θρησκόληπτη".
Απλά λυπάμαι βαθύτατα όταν συνειδητοποιώ πόση απαξίωση εισπράττουν ακόμη οι γυναίκες στον 21ο αιώνα.
Και ακόμη θεωρώ απαράδεκτη την "ομογενοποίηση"των  θρησκευτικών συμβόλων με την σεξουαλικότητα.
Ανεξάρτητα από τι πιστεύει κανείς δεν έχει δικαίωμα να γελοιοποιεί την πίστη του άλλου, πόσο μάλλον να χρησιμοποιεί τα σύμβολα της όποιας θρησκείας για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Αυτές είναι κοινωνικές "συνθήκες" ή και ταμπού αν θέλετε που μας βοηθούν να ζήσουμε  ειρηνικά σαν συλλογικότητες και αλίμονο αν δεν κατανοούμε την σημασία τους.
Αυτά και  άλλα παρόμοια κείμενα που βιαστικά προσπερνάμε γιατί  φαίνονται λιγότερο σοβαρά σαν προβλήματα σε μια περίοδο δύσκολη, γεμάτη εντάσεις και περιορισμούς για να τα καταγράφει κανείς, αναπαράγουν την απαξίωση των  γυναικών σήμερα. Και χειραγωγούν τις συνειδήσεις μας κάνοντας αποδεκτή κάθε ασέβεια. Σήμερα ο Άι Βασίλης αύριο τι;
Ε,συγχωρήστε με, αλλά προσωπικά ενοχλούμαι.
Τελειώνοντας να πω πως δεν είναι, και δεν πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος της μόδας.

Εικόνες 
http://www.protothema.gr/life-style/fashion/article/339691/fotia-sta-kokkina-me-ta-pio-sexi-esorouha-ton-giorton/
*το είδα σε πρωινή εφημερίδα στη στήλη της μόδας....