Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Κουκουβάγιες από κάλτσες!!


 mobile
Κουκουβάγιες μικρές και μεγάλες, mobile ή απλά διακοσμητικές, από κάλτσες!!
Είναι εξαιρετικό  το έργο της της Claire, και μια πρωτότυπη ιδέα ανακύκλωσης. Ποιος θα φανταζόταν ότι μπορούν να γίνουν  τόσο όμορφα αντικείμενα από κάλτσες και να μπει στον κόπο!!
Το συγκεκριμένο mobile χρονολογείται από το 2009, και φυσικά  από τότε έχει εμπλουτίσει το έργο της και με άλλες δημιουργίες.
 Περάστε από το ιστολόγιό της  να δείτε την εξέλιξη.Εδώ:craftschmaft.com
Την ευχαριστούμε που μοιράστηκε  τις ιδέες της μαζί μας!
Την φωτογραφία την είχα τότε, και έπεσε στα χέρια μου ψάχνοντας στις εικόνες μου για κάποιο πλεκτό σχέδιο.Φέτος ανοίγοντας τα μπαούλα με τις προίκες, βρέθηκαν  λίγες κούκλες με ολόμαλλο λευκό νήμα, αλλά σε μικρή ποσότητα. Ήμουν μαζί με την κόρη μου και ξεκίνησε μια κουβέντα τι να το κάνουμε, τι να γίνει,θα παλιώσει στο μπαούλο,κ.τ.λ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που εγκατέλειψα το πλέξιμο,και σίγουρα χρειαζόμασταν μια βοήθεια ή ένα δείγμα για να ξεκινήσουμε ακόμη και ένα κασκόλ. Και τη βοήθεια την βρήκαμε στο ίντερνετ.Και ήταν πολύ αποτελεσματική.

Εάν θέλετε να μάθετε πλέξιμο, ή γνωρίζετε αλλά θέλετε να εξελίξετε τα σχέδιά σας, σήμερα  μπορείτε να βρείτε μεγάλη βοήθεια.
 Ένας πολύ εύχρηστος online οδηγός πλεξίματος από το Vogue Knitting σας υπόσχεται εύκολη μεταφορά των όρων, βοήθεια στο διάβασμα των σχεδιαγραμμάτων, όλα τα βασικά που χρειάζεται κανείς για να πλέξει, και πολλά άλλα.
Εδώ θα  βρείτε :πως ξεκινάμε να διαβάζουμε ένα πατρόν για κάποιο πλεκτό.
 Πως αντικαθιστούμε το μαλλί του πατρόν με αυτό που θέλουμε εμείς να πλέξουμε, πόσο μαλλί θα χρειαστούμε, οι πρώτοι πόντοι, οι αυξήσεις, οι μειώσεις, πως διορθώνουμε τα λάθη μας και φυσικά πως κλείνουμε ένα πλεκτό. Τεχνικές, εργαλεία κ.ά
Στο κομμάτι  για τους πιο προχωρημένους, πως κάνουμε  κοτσίδες, φούντες, τσέπες, κουμπότρυπες, τελειώματα, πως βάζουμε φερμουάρ, και πολλά ακόμη.
 Τις ίδιες λεπτομερείς οδηγίες βρίσκουμε και για το πλέξιμο με βελονάκι.
Ευχαριστούμε Vogue Knitting.
http://www.vogueknitting.com/pattern_help/how-to/beyond_the_basics.aspx