Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η τεχνική "απλικέ"


Εικόνα 1
Γεια σας φίλες και φίλοι.
Μήπως αυτές οι γυναίκες σας φαίνονται γνωστές; Θα θέλατε να τις έχετε σε μόνιμη βάση στον τοίχο για να θυμάστε πως η ζωή χρειάζεται επικοινωνία και παιχνίδι; Μπορείτε να παραγγείλετε το πατρόν, να μαζέψετε σιγά σιγά τα υφάσματα που χρειάζονται, και να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή.
Νομίζω ότι είναι ένα καταπληκτικό δώρο  που θα εντυπωσίαζε και τον πιο δύσπιστο στην χειροτεχνία, και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους να τιμήσουμε τους φίλους μας, ή τους συγγενείς μας!
Είναι εύκολη τεχνική, απλώς χρειάζεται λίγο από τον προσωπικό μας χρόνο.
Εικόνα 2
Η τεχνική Quilt ή απλικέ, δεν συνηθίζεται πολύ τα τελευταία χρόνια.Δείτε όμως τι όμορφα κάδρα μπορούν να γίνουν, και ακόμη δεν χρειάζεται πάντα να έχετε ραπτομηχανή.
Και πριν δούμε λίγα ακόμη για την Amy που εμπνεύστηκε αυτά τα χαρούμενα σχέδια και τη δουλειά της, θα τολμήσω να σας δείξω ένα δικό μου παλιό χειροτέχνημα. Το έφτιαξα από  μικρά κομμάτια που περίσσεψαν από τα παιδικά σεντόνια που έραβα όταν περίμενα το πρώτο μου παιδί. Ήταν μικρές λουρίδες  που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, και αποφάσισα να μην τις πετάξω. Για γέμιση έχει λεπτή βάτα, και είναι φτιαγμένο με το χέρι και όχι με μηχανή. Η φωτογραφία δεν είναι καλή(κάντε κλικ),και πιθανόν να μην είναι ευδιάκριτο το κέντημα(Βυζαντινή βελονιά)στο κλαρί και τα μαλλιά,και το γύρισμα του υφάσματος που έγινε με απλή βελονιά στριφώματος. Δεν το αξιοποίησα και κάθεται χρόνια σε ένα μπαούλο, γιατί σαν βάση χρησιμοποίησα μη έχοντας κάτι άλλο μια παλιά πετσέτα κουζίνας!! Βιαζόμουν να περάσω την ώρα μου βλέπετε.

Η τεχνική  απλικέ
 Τα δύο Quilters Pattern τα έχει σχεδιάσει η Amy Ashley. Είναι μικρών διαστάσεων, κατάλληλα για τον τοίχο. Το κουτί με το πατρόν περιλαμβάνει και πλήρεις οδηγίες  κατασκευής.Η Amy έχει επιμεληθεί πολλά μοτίβα  για αρχάριους, και όπως λέει, όλα είναι εξαιρετικά εύκολα και μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να νιώσετε εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας. Μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο σας έργο, σας  εγγυάται ότι έτσι θα νιώσετε!!!

Η  Amy ζει στο Κάνσας και έχει  πτυχίο καλών τεχνών και  γραφιστικής. Και πως άρχισε;  Η έμπνευσή της για το πρώτο σχέδιο γεννήθηκε από την επιθυμία της να κάνει ένα δώρο για την κτηνιατρική κλινική του άντρα της. Άρχισε κάνοντας το πρώτο πάπλωμα τοίχου με  θέμα τα σκυλιά, και από τότε παράγει συνεχώς νέα. 
"Πάντα ψάχνω για το επόμενο κωμικό θέμα μου"λέει.
Περάστε από την ιστοσελίδα της http://www.amybradleydesigns.com/qupaforbe.html να δείτε τις όμορφες ιδέες της, το βιβλίο της και τις τιμές των σχεδίων.
Στείλτε email e-mail: info@amybradleydesigns.com  ή καλέστε την Amy εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: 
Τηλέφωνο: 785-218-6803 - fax: 785-842-3026
Με κανονικό ταχυδρομείο: Amy  Bradley 1083 E. 1400 Rd. Λόρενς 66046
*
Γίνετε "quilters" αξιοποιώντας κάθε κομμάτι πανιού που διαφορετικά θα πήγαινε στα σκουπίδια!