Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Bελονάκι. H "γλυπτική" των γυναικών





Γεια σας και πάλι. Σήμερα θα σταθούμε σε τρία εργόχειρα που δεν είναι δικά μου, αλλά έχω συμβάλλει στο να "σωθούν" γιατί τα βρήκα αξιόλογα.
Στο πρώτο, βλέπουμε την  μεταμόρφωση μιας άχρωμης λεπτής κλωστής σε ρόδακα. Με "διαστάσεις" και "μορφή" σαν νιφάδα χιονιού. 
Τι είναι ρόδακας; θα αναφερθούμε στα σχήματα που κάθε παράδοση επαναλαμβάνει, σε ένα μελλοντικό κείμενο. Σήμερα θέλω να δούμε το πλέξιμο και το βελονάκι με άλλη ματιά. Και διάλεξα κάποια αντιπροσωπευτικά έργα που δεν είναι χρηστικά όπως μια μπλούζα. Είναι διακοσμητικά.
Εργόχειρα. Παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές.
Όταν χρειάζεται να ηρεμήσουμε, να δραπετεύσουμε από τις σκέψεις μας και κάποιες φορές και από τα διλήμματα  της ζωής και να χαλαρώσουμε, η δημιουργία ενός έργου μας επιτρέπει την συγκέντρωση των αισθήσεων και του νου.
Επάνω σε μια ροτόντα.
 Η γλυπτική των γυναικών. Bελονάκι. Πειραματικό μέσο  εξερεύνησης  συναισθημάτων, μύθων και μορφών, που παράλληλα εκτονώνουν το άγχος, και επιστρέφουν  την αυτοαξία και την αυτοπεποίθηση. 
Από το χάος στην συγκρότηση......
Εδώ ένα ίδιο αλλά τετράγωνο κομμάτι σκεπάζει ένα μπαούλο.
Οι φωτογραφίες μου δεν είναι ακόμη καλές, αλλά ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθούν!! Δεν με βοηθάει ο  φωτισμός, μα πιστεύω πως μπορείτε να  "δείτε" αυτό που θέλω. Αν σας ενδιαφέρει κάποιο  από τα σχέδια, μην διστάσετε... Θα μου δώσετε το κίνητρο να τραβήξω καλύτερες εικόνες!!!
Αααα γι'αυτό δεν έχω να πω τίποτα. Όταν το είδα έμεινα άφωνη. Και μετά άρχισα να το πιάνω και να το γυρνώ γύρω-γύρω, προσπαθώντας να βρω σε τι χρησίμευε. Άδικος κόπος. Το απόλυτο τρισδιάστατο διακοσμητικό σκέτα. Αρχικά πίστεψα πως ήταν από αυτά τα εργόχειρα που σκέπαζαν τα κουλούρια και τα ψωμιά μέσα στα κοφίνια, που κάποτε βλέπαμε σε τελετές γάμου, και λιτανείες. Αλλά είναι πολύ αραιό το σχέδιό του  για τέτοια χρήση. Αποφάσισα να το αποδεχτώ όπως ήταν, και το έριξα πρόχειρα επάνω σε ένα δέμα για να το φωτογραφίσω και να σας το δείξω.....