Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πρωτότυποι γάμοι, στην πίσω αυλή!

Σήμερα, ενώ είχα υπολογίσει  ένα κείμενο για το γνωστό πρόβλημα του καλοκαιριού τον ιδρώτα, ανοίγοντας ένα παλιό μου αρχείο έπεσα επάνω στα πράσινα παπούτσια γάμου, ιστοσελίδα που είχα καιρό να επισκεφθώ(απ'όταν παντρεύαμε το κοριτσάκι μας, και αναζητούσαμε διακοσμήσεις). Οι φωτογραφίες και οι ιδέες που παρουσιάζει είναι πάντα πρωτότυπες, αλλά αυτή τη φορά ξαφνιάστηκα. Δείτε πιο κάτω γιατί.

Η Arlene και ο  Jake είναι ένα  ζευγάρι  που ήθελαν την ημέρα του γάμου τους να είναι χαλαροί και να   διασκεδάσουν.
Ήθελαν  ο γάμος τους να θυμίζει ένα ανέμελο πικ-νικ στον κήπο και επέλεξαν να κάνουν  την τελετή και την δεξίωση στην αυλή του σπιτιού όπου ο Τζέικ μεγάλωσε!
Εδώ υποδέχονται τον κόσμο 
 Συνέχισαν τις πρωτοτυπίες με τα ρούχα που επέλεξαν. Έτσι κι αλλιώς είναι νέοι και όμορφοι και  θα μπορούσαν να φορέσουν  τα πάντα.

Το φόρεμα  αν και είναι "κλασσικό" με όμορφα κοφτά κεντήματα και τελειώματα, ζωντανεύει με την όμορφη ανθοδέσμη αλλά και την πρωτότυπη  και διακριτική κορδέλα που επέλεξε να στολίσει τα μαλλιά της η νύφη και δένει καλαίσθητα με την εμφάνιση του γαμπρού. Στη γιορτή πικ-νικ που ακολούθησε, τίμησαν  τα αγαπημένα τους φαγητά, γλυκά πίτσες και  γρανίτες, και χόρεψαν όλη τη νύχτα με τη ζωντανή μουσική που έπαιζαν  φίλοι τους.
Ο γάμος είχε τα πάντα όσα έχουν συνήθως οι γάμοι. Χαρά, γλυκά, λουλούδια, ευχές, μουσική και  χορό, εκτός από συμβατικότητες. Στη χώρα μας, αυτός ο αντικομφορμισμός είναι αδιανόητος.
 Τα ζευγάρια παγιδεύονται σε ξενόφερτα τυπικά  που ελάχιστο νόημα έχουν πια. Οι πάντες αγχώνονται και κουράζονται  και ξοδεύονται αδίκως χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν αλλού. Μαζί  λοιπόν με τις ευχές  μας, να τους πούμε και  μπράβο  για την επιλογή τους να μείνουν σε όσα τους αρέσουν.
-
Οι όμορφες φωτογραφίες του Samm Blake που βλέπετε εδώ, είναι μόνο μερικές απ' όσες μπορείτε να δείτε στο : http://greenweddingshoes.com  Θα βρείτε και λεπτομέρειες για το στολισμό το φόρεμα κ.ά.