Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ενδυματολογικές επιλογές των γυναικών στη Βουλή


Με αφορμή το μακό μπλουζάκι με το παπαγαλάκι  και τη βεραμάν φούστα της Ραχήλ Μακρή,     ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, (σαν πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ),  έκανε  προσφάτως συστάσεις ενδυματολογικού χαρακτήρα μιλώντας για σκισμένα τζιν, μίνι φούστες κλπ., υπενθυμίζοντας στις βουλευτίνες μας  πως η Βουλή δεν είναι πασαρέλα.


Παπαγαλάκι , πάει λαική ..




Η βουλευτής της ΝΔ,  Αικατερίνη Παπακώστα
που συχνά μας εκπλήσσει με τις … λαμέ  (πολύ λαμέ  και σατέν αδελφούλα μου) στυλιστικές της επιλογές που μοστράρει στις διάφορες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου (σαν πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου), έστειλε (όχι θα το άφηνε) μια αναφορά να (μετά συγχωρήσεως),  στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, με την οποία διαμαρτύρεται εντόνως επειδή τα ΜΜΕ ασχολούνται συστηματικά …με τα ρούχα των γυναικών βουλευτών!

Ένθερμη συμπαραστάτρια στον δύσκολο -πλην δίκαιο όμως δε λέω-   αγώνα που ξεκινά η κυρία Παπακώστα εμφανίστηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση (με το δίχτυ είναι – δερμάτινο μαζοχοτέτοιο είναι – θα σε γελάσω) η οποία μάλιστα φέρεται να συνέγραψε την επίμαχη αναφορά.

Μάλιστα χαρακτήρισαν  σεξισμό (!) κατά των γυναικών όσα γράφονται (σας θυμίζω, άλλωστε, τα  σχόλια που δημοσιεύθηκαν προσφάτως με αφορμή το μαύρο δικτυωτό καλσόν με το οποίο εμφανίστηκε στη Βουλή η κυρία Ρεπούση την ημέρα της ψηφοφορίας για την Προκαταρκτική Επιτροπή).

Δίκιο έχετε  βρε κορίτσια ! Κι εγώ μαζί σας!

Κύριε Μαρκογιαννάκη μου,  σας βρίσκω υπερβολικούλη! Σιγά που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο οι λούμπεν εμφανίσεις κάποιων γυναικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Έβαλα ότι  βρηκα ..1
  
Έβαλα ότι βρηκα ..2

Δεν τους λυπάσαι Όλγα μου.. 
Αγοράκια είναι και οι βουλευτές..  Γιατί δεν τους έδειχνες στη  διαφημιστική σου καμπάνια για τον Ελληνικό τουρισμό τα ..ελληνικά αξιοθέτα; Θα  γίνοταν το έλα να δεις από τουρίστες στο Ελλάντα! 

Από δίπλα τα αβυσσαλέα ντεκολτέ της Όλγας Κεφαλογιάννη …


Ελενα Ράπτη



παιχνιδιάρικα τοπάκια της Ε Κουντουρά


Ο σεβασμός στους θεσμούς δεν είναι νεκρή έννοια .
Όσο εσύ έχεις το δικαίωμα να πίνεις ή να ντύνεσαι όπως θέλεις άλλο τόσο δικαίωμα έχει και ο κάθε πολίτης (όχι μόνον ο ψηφοφόρος σου) να σε βλέπει να συμμορφώνεσαι με βάση τους κανονισμούς και να σέβεσαι τους θεσμούς . Αν δεν μπορείς να αντέξεις την ιδέα στο χέρι σου είναι να παραιτηθείς και να μας απαλλάξεις.

*
Αυτό  που είναι πιο απαράδεκτο δεν είναι τόσο η έλλειψη καλαισθησίας στο ντύσιμο σας όσο το ίδιο το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας γυναίκες ή  και συχνά  άντρες   δεν αντιλαμβάνεστε ότι το πέρασμα στο ενδυματολογικό περιθώριο οδηγεί στο αντίστοιχο πολιτικοκοινωνικό.

*
Κυρία Ραχήλ Μακρή, εντάξει , δεν μας  πειράζει το οποιοδήποτε ντύσιμο, αλλά δόξα τον Δία, μισθά έχεις…..μην ψωνίζεις από το πανέρι και μετα τα φοράς στη Βουλή για να μας  δείξεις πόσο λαϊκό κορίτσι είσαι .  Φαντάσου τον Ψαριανό, να έλθει με τα σώβρακα…
Αναδημοσίευση από: Χειμωνιάτικη Λιακάδα
Σχετικά κείμενα
Τι θα φορέσουμε;
Η κατάλληλη ενδυμασία

Συνεχίζεται