Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Στη ντουλάπα της κ. Μέρκελ


Είπαμε,πως θα αναδημοσιεύουμε κείμενα που έχουν ενδιαφέρον. Ένα απ'αυτά, εντοπίζει τα λάθη της γκαρνταρόμπας της κ.Μέρκελ. Ας δούμε τα καυστικά σχόλια της Φαίη Πανόζα, και στο τέλος  θα κάνω και τα δικά μου. Για να το δείτε όλο το κείμενο πηγαίνετε εδώ:
Πάμε να δούμε το Top 10 των πιο παράλογων εμφανίσεών της!
Είτε ανοίγεις αντρική ντουλάπα, είτε της Άνγκελας είναι ένα και το αυτό.
Παραστράτημα Νο 10: Πραγματικά στην γκαρνταρόμπα της δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από 4κουμπα σακάκια; Δεν ξέρει ότι ο αριθμός τέσσερα, βάση του feng shui είναι γκαντέμικος; Πόσες φορές θα δούμε το ίδιο έργο σε διαφορετικά βέβαια χρώματα;
Παραστράτημα Νο 9: Οι άνθρωποι με κοντό λαιμό, δεν φοράνε μπλούζες με στρογγυλή ψηλή λαιμόκοψη, νόμος! Της δείχνουν το λαιμό, ακόμη πιο κοντό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον μαζεύει και άλλο με τα κοντά κολιέ, που φορά πάνω από τη λαιμόκοψη. SoS τα ” V ” μπλουζάκια χαθήκανε;;;
Παραστράτημα Νο 8 : Θα μας στοιχειώσουν τα σακάκια της τελικά, δεν τη γλιτώνουμε. Πόσο μάλλον όταν για αυτά χρησιμποιήθηκε υλικό από στολή αστροναύτη στο πιο λαμέ του φυσικά. Για τις μέρες που η” σιδηρά κυρία” νιώθει ϋber διαστημική!
Παραστράτημα Νο 7 : Αν το παραπάνω σας έκανε εντύπωση, με αυτό το συνολάκι θα μπορούσε να πει κανείς πως η Barbie θα χαίρεται που δεν είναι Γερμανίδα…. Σακάκι μια από τα ίδια, ροζουλοασημί χρώμα  και  γόβα μελιτζάνα. Πως φαίνεται όταν ξέρει κάποιος να σετάρει! Τριπλό χτύπημα από την κα Μέρκελ  για τρεις διαφορετικές εμφανίσεις το 2008, το 2010 και το 2011.
Παραστράτημα Νο 6 : Δεν έχει καλές σχέσεις μόνο με το διάστημα, έχει και με τον πλανήτη γη. Γίνεται άνετα ένα με τη φύση όταν το θέλει. Ταΐζοντας πτηνά στο πάρκο…
Παραστράτημα Νο 5 : Είναι Στιγμές που η αλήθεια της κακογουστιάς μοιάζει ψέμα. Ακόμα και όταν προσπαθεί να δείξει σικάτη δεν πείθει. Σε συνάντησή της με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, επέλεξε μια μαύρη τουαλέτα. Στο χρώμα να της δώσουμε πόντους. Όχι όμως στο μήκος που της τρώει και άλλους πόντους από το μπόι. Και ένα σουτιενάκι βρε αδερφέ να μαζέψει την κατηφόρα καλά θα ήταν!



Παραστράτημα Νο 4 : Δε δάγκωνα τη γλώσσα μου καλύτερα; Της πρότεινε σχεδιαστής που αφιέρωσε μάλιστα και collection του σε εκείνη- τα έπιασε και αυτός τα λεφτά του- να είναι λίγο πιο αποκαλυπτική και το παράκανε. Σοκ, έπαθε ο κόσμος όλος και έτριβε τα ματάκια του, όταν εμφανίστηκε σε όπερα στη Νορβηγία με αβυσσαλέο ντεκολτέ.

Παραστράτημα Νο2 : 2005 και οι φωτογραφίες της Καγκελάριου κάνουν το γύρω του κόσμου. Καταϊδρωμένη μάλλον από την προσπάθεια να σετάρει τα ρούχα της!


Παραστράτημα Νο1: Θέλει να φωτογραφηθεί ως απλή καθημερινή γυναίκα, που όταν δεν τρέχει για να σώσει… τον κόσμο, χαλαρώνει με τον άντρα της ψαρεύοντας και φορώντας ότι βρει μπροστά της.
ΥΓ της Φαίη.
Το παραπάνω κείμενο είναι μη ειδησεογραφικό. Αποτελεί μια χιουμοριστική καταγραφή της επικαιρότητας και το περιεχόμενο του δεν θα πρέπει εκληφθεί ως ενημερωτικό ή να χρησιμοποιηθεί περεταίρω ως τεκμηρίωση άλλων κειμένων ή λήψης αποφάσεων.
Δικά μου σχόλια
Η Άνγκελα είναι μια μεσήλικη γυναίκα, με τα συνηθισμένα προβλήματα  σιλουέτας που βλέπουμε συχνά σ'αυτήν την ηλικία. Όπως φαίνεται δεν έχει και τις καλύτερες συμβουλές για το ντύσιμο και την εικόνα της, όμως δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η ίδια θέλει να αφιερώνει χρόνο σ'αυτό, ή  έχει κάποιες εμμονές που δεν επιτρέπουν σε όποιον την βοηθά να κάνει καλύτερη δουλειά.
Σίγουρα οι γυναίκες με επιβαρυμένο καθημερινό πρόγραμμα όπως η Άνγκελα, διατρέχουν τον κίνδυνο από τις πολύ τυποποιημένες και βολικές επιλογές -όπως είναι  το σακάκι -να ντύνονται τελικά όπως οι  περισσότεροι άντρες. Βαρετά.
Για το τετράκουμπο σακάκι τώρα. Το κλείσιμο που συνήθως προτιμά είναι πολύ ψηλά, και πολλές φορές δείχνει κυριολεκτικά "κουμπωμένη"(προσέξτε στην πρώτη φωτογραφία, τα δύο κόκκινα κομμάτια).
Τα συντηρητικά πέτα, θα μπορούσαν να στολιστούν με καρφίτσες ή μαντήλια, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα κομψά κοψίματα πέρα από το κλασικό πέτο,όπως είναι Νο2 π.χ.
Στο Νο 9:.θα συμφωνήσω πως οι άνθρωποι με κοντό λαιμό, δεν πρέπει να φοράνε μπλούζες με στρογγυλή λαιμόκοψη, ή όταν τελικά  το επιλέγουν να φροντίζουν και για ένα φουλάρι που θα σβήνει την στρογγυλάδα, γιατί δυστυχώς εκεί εστιάζεται η προσοχή όλων.
 Μια άλλη διαπίστωση είναι, πως φορά  ελάχιστα κοσμήματα, και τις περισσότερες  φορές είναι  αταίριαστα συντηρητικά. Π.χ.,οι απλές πέρλες με το ασημί  σακάκι στο Νο 8 .
Κατά τα άλλα δεν το βρίσκω κακό, γιατί δεν με χαλά το διαστημικό στυλ!και της πηγαίνει το χρώμα.
Όπως δεν με χαλά και το πράσινο στο Νο 6.  Είναι από τις καλύτερες φωτογραφίες της κ.Μέρκελ που έχω δει να κυκλοφορούν.
Για το Νο 8. Ο ανοιχτόχρωμος ταφτάς ακόμη και σε απόχρωση που της πηγαίνει, είναι δύσκολο να δώσει από μόνος του ένα ωραίο αποτέλεσμα. Δείχνει πολύ μονότονο σαν σύνολο, αν και το ύφασμα αποσπά όλη την προσοχή.
Πιο σωστά θα έδειχνε αν συνδυαζόταν είτε  με άλλα  υφάσματα, ή ήταν σε πιο σκούρα απόχρωση.
Κακή επιλογή,και ξεπερασμένη.
Για το Νο 4 θα διαφωνήσω με τη Φαίη.Δεν το βρίσκω αβυσσαλέο, για την περίσταση που το επέλεξε.
Αλλά, μοιάζει συχνά να μην φορά το σωστό σουτιέν. Αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση γνωρίζοντας της δυνατότητες της γερμανικής μόδας. Και κάποιες φορές επιβάλλεται να αλλάζουμε συνήθειες για να υποστηρίξουμε ένα ρούχο. Αυτό, είναι φανερό στην περίπτωση Νο 5, ενώ στο Νο 2 δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Για το σύνολο Νο 2 .Η άτυχη επιλογή υφάσματος .Όλοι ιδρώνουμε, ή μπορεί κάτω από κάποιες συνθήκες να ιδρώσουμε. Δεν δείχνει το ίδιο σε όλα τα υφάσματα. Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία συμβαίνει συνήθως  με  τα μεταξωτά, και κάποια συνθετικά είδη. Και δεν λεκιάζουν μόνο με τον ιδρώτα, αλλά και με το νερό.
Στον τελευταίο γάμο που πήγα στα τέλη Ιουλίου, φορούσα  ένα φόρεμα από μεταξωτό ταφτά,και έτρεμα μη  μου συμβεί κάτι παρόμοιο. Είχα στο νου μου φυσικά να μην σηκώσω ψηλά τα χέρια, αλλά για μένα δεν θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως, ενώ  για την κ.Μέρκελ που αυτή  η χειρονομία είναι κανόνας, όποιος είχε την επιμέλεια της εμφάνισής της, θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί. Όμως το χρώμα (που είναι από τα πιο δύσκολα και πηγαίνει σε πολύ λίγα άτομα) και το σύνολο, της πηγαίνει πολύ.
Για το Νο 5 . Δεν την βρίσκω κατάλληλη  επιλογή. Εδώ χρειάζεται κάτι πιο συντηρητικό. Συναντώνται οι ηγέτες δύο ισχυρών κρατών. Θα βγουν χιλιάδες φωτογραφίες που θα μείνουν για χρόνια στα έντυπα.Το σκούρο χρώμα είναι κατάλληλο για την περίσταση, αλλά όχι απαραίτητα το μαύρο.
Το σχέδιο με τα ασύμμετρα πιασίματα παραπαίει σε κάτι μοντέρνο, αλλά δεν είναι τελικά.
Δεν της χαρίζει, ούτε το σχέδιο, ούτε το χρώμα. Θα ήταν καλύτερα να επέλεγε ένα  ρετρό κομμάτι, ή κάτι άλλο.
Όσο για το  παραστράτημα Νο1,συμφωνώ. Είναι παραστράτημα όταν οι γυναίκες  επιλέγουμε να φορέσουμε αντρικά κομμάτια. Ακόμη και για τις πιο βαρετές ή βαριές δουλειές  που χρειάζεται να φορέσουμε  αθλητικά παπούτσια τζιν ή κάποιο βολικό παντελόνι, υπάρχουν τρόποι να τα συνδυάσουμε ώστε να μην μας  μπερδεύουν  με το άλλο φύλο. Τα πουκάμισα θέλουν "τρόπο" για να δείχνουν όμορφα, και δεν ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Αυτή η φωτογραφία είναι ένα καλό παράδειγμα.Το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό, ακόμη και με ένα απλό μακό μπλουζάκι.
Ένα  άλλο σημαντικό θέμα  για την εικόνα της  κ. Μέρκελ βρίσκω πως είναι το χρώμα των μαλλιών της που είναι πολύ άτονο, και "σβήνει"τα χαρακτηριστικά της. Νομίζω ότι οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα της χάριζαν "την ένταση" που  λείπει από το πρόσωπό της .
Κάτι τέτοιο εννοώ,
ή, κάτι  από τις σκιασμένες περιοχές της εικόνας.
Οι συμβουλές  που δίνουν οι ειδικοί για το χρώμα των  μαλλιών περιλαμβάνουν κάποιους κανόνες όπως: να παίρνουμε υπόψη τo φυσικό χρώμα των μαλλιών, των ματιών και την  απόχρωση του δέρματος. Νομίζω πως δεν αρκούν πάντα. Η συχνή φωτογράφηση μας δείχνει πως παίζουν και άλλα  πράγματα ρόλο.Τα χρώματα των ρούχων ρούχα, ο φωτισμός,κ.λ.π.
Να πω τελειώνοντας πως δεν κάνουμε κουτσομπολιό,αλλά παρατηρήσεις για να οξύνουμε το αισθητικό μας κριτήριο!!.Και πως τα δημόσια πρόσωπα βρίσκονται εύκολα στο επίκεντρο της προσοχής.Ακόμη,να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψή σας εδώ, και το χρόνο σας.
Εικόνες
http://icosmetic.gr/?p=524
http://woman.pathfinder.gr/fashion/1398662.html
missbloom.gr
 http://www.controltv.net/angela-merkel-to10/
http://icosmetic.gr/?p=524