Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Επτά φυσικά προϊόντα για νεανικό δέρμα

Καλησπέρα φίλες και φίλοι.
Να ευχηθώ από καρδιάς  καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία να αντεπεξέλθουμε στους δύσκολους καιρούς.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο ζητούμενο για κάθε γυναίκα και τώρα τελευταία και για πολλούς άντρες. Το νεανικό και λαμπερό δέρμα!
Γράφει η φαρμακοποιός Ελένη Θεολόγη (εδώ)
Ένας αγώνας να προλάβουμε τα σημάδια του χρόνου, ένας αιώνιος αγώνας που τον συναντάμε σε αρχαιότερους αλλά και νεότερους πολιτισμούς. Ξακουστά τα μπάνια της Κλεοπάτρας, της βασίλισσας της Αιγύπτου, σε γάλα για να έχει λαμπερή, απαλή επιδερμίδα.
Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ηλικίας θεωρούν οι δερματολόγοι και όχι μόνο.
Οι αρχαίες Αιγύπτιες έβαζαν ξινόγαλα στο πρόσωπο και οι γαλλίδες κυρίες της αυλής του 1700 χρησιμοποιούσαν παλιό κρασί για να διατηρούν και να ανανεώνουν το δέρμα τους.
Σήμερα η αισθητική δερματολογία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί, αλλά τα συστατικά που χρησιμοποιούνται ως βάση στα προϊόντα δεν έχουν και τόσο απομακρυνθεί από αυτά των μακρινών εκείνων καιρών. Γιατί και το ξινόγαλα και το κρασί περιέχουν υδροξυοξέα, δηλαδή τα AHA, που αποτελούν τα κύρια όπλα στη φαρέτρα των σύγχρονων δερματολόγων για την ανανέωση του προσώπου.

Που αλλού βρίσκονται τα υδροξυοξέα;

Τα AHA βρίσκονται στο φυτικό βασίλειο και σε πολλά τρόφιμα. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υδροξυοξέα είναι:
• το γλυκολικό οξύ που προέρχεται από το σακχαροκάλαμο
• το γαλακτικό οξύ που προέρχεται από το ξινόγαλα
• το μηλικό οξύ από τα μήλα
• το κιτρικό οξύ από τα εσπεριδοειδή και τον ανανά
• το ταρταρικό από τα σταφύλια και το κρασί
• το μανδελικό από το πικραμύγδαλο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα παράγωγα των AHA, ιδίως τα άλατά τους, όπως το γαλακτικό οξύ (1)με υδροξείδιο του αμμωνίου, το γαλακτικό αμμώνιο,κ.ά.

Πού χρησιμοποιούνται τα AHA
Χρησιμοποιούνται σε κρέμες, γέλες, διαλύματα, λοσιόν και γαλακτώματα σε ποικίλες συγκεντρώσεις.Στα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας του δέρματος οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται από 2-15%, ενώ στα προϊόντα απολέπισης οι συγκεντρώσεις ανέρχονται στα 20-90%.
Τα α-υδροξυοξέα είναι μια ανώδυνη, συνήθως ασφαλής, μη επεμβατική και μη τοξική θεραπεία ανανέωσης προσώπου.
Εφαρμόζονται σε δέρματα τα οποία παρουσιάζουν θαμπάδα, σημάδια ακμής, λιπαρότητα, πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες και άλλες μικροατέλειες που οφείλονται στο πέρασμα του χρόνου.

Αντενδείξεις
Όταν υπάρχει οποιοδήποτε τραύμα στο δέρμα, ακόμα και απλός έρπης, απαγορεύεται η εφαρμογή  καλλυντικού πάνω στο σημείο του τραύματος ή του έρπητα.
Ακόμη πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των AHA σε περιπτώσεις σοβαρής ροδόχρου ακμής.
Πληροφορίες από:http://www.farmakeutikoskosmos.gr

Ομορφιά  και λάμψη με φυσικούς τρόπους 

Αν θέλετε να λάμψει το πρόσωπό σας γρήγορα και ανέξοδα, μπορείτε να βρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας λύσεις  με φυσικά παρασκευάσματα που θα δώσουν στο δέρμα πολλά περισσότερα από
 από μια ενυδατική κρέμα. Ειδικά το χειμώνα, το δέρμα έχει ανάγκη  συμπληρωματικής περιποίησης, και ο καλύτερος τρόπος γι'αυτό είναι  να φτιάξουμε κάτι σπιτικό. Είτε έχετε ξηρό ή λιπαρό δέρμα, αν   η ξηρότητα σας ενοχλεί , πειραματιστείτε με βρώσιμα αγνά υλικά και  το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί γι'αυτό.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και E, και είναι μια εξαιρετική πηγή των απαραίτητων λιπαρών οξέων. Μπορεί να θρέψει το δέρμα, και είναι ιδιαίτερα καλή  μάσκα προσώπου  για τα ξηρά δέρματα. Λιώνουμε  το αβοκάντο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή μπανάνα. Αφήνουμε το μείγμα στο πρόσωπο για 10-20 λεπτά και ξεπλένουμε καλά.

Μέλι

Η θαυματουργή δύναμη του μελιού είναι γνωστή σε πολλούς, και γι 'αυτό αξίζει να υπάρχει πάντα στην κουζίνα. Το μέλι καθαρίζει τους πόρους, απαλύνει τους ερεθισμούς και τις ρυτίδες.  Ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να το ερεθίζει γι 'αυτό συνιστάται  στα άτομα με ευαίσθητο δέρμα.
Είναι  άριστο μέσο καθαρισμού του δέρματος, αλλά και μάσκα. Για να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, είναι αρκετό να  εφαρμόσετε   μια μικρή ποσότητα  σε υγρό δέρμα και να ξεπλύνετε το πρόσωπο μετά από λίγο. Ως μάσκα για ξηρό δέρμα, απλώστε  το μέλι  και αφήστε το για 10-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
Lime (Fruit)

Χυμός lime

Ο φρέσκος  χυμός λάιμ είναι ένα φυσικό ήπιο τονωτικό που αφαιρεί το περιττό λίπος από το δέρμα και δεν προκαλεί ερεθισμό ή ερυθρότητα. Έχει αντιικές ιδιότητες και μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση φλεγμονής και ακμής. Εφαρμόστε το χυμό lime σε καθαρό πρόσωπο. Δεν υπάρχει  ανάγκη να  το ξεπλύνετε.

Τσάι

Μειώνει το πρήξιμο των ματιών  και  κατευνάζει τους ερεθισμούς όπως και το  χαμομήλι. Μετά την χρήση του τσαγιού σαν ρόφημα τοποθετούμε τα σακουλάκια στα μάτια για  δέκα λεπτά για να  περιποιηθούμε την ευαίσθητη περιοχή.Δεν υπάρχει ανάγκη να  το ξεπλύνετε.

Με ελαιόλαδο και  ζάχαρη

Η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο είναι μια φυσική πηγή  (ΑΗΑ). Ανακατέψτε ένα τέταρτο φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις το μείγμα στο πρόσωπό σας. Καθαρίζει και μαλακώνει το δέρμα, χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση. Μετά τη χρήση της μάσκας ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Γιαούρτι και αλεύρι βρώμης

Αυτός ο συνδυασμός είναι ευεργετικός για όλους τους τύπους δέρματος και ειδικά για την καταπολέμηση της ακμής.Το γιαούρτι έχει  ήπιες καταπραϋντικές  και ενυδατικές ιδιότητες,και το γαλακτικό οξύ που περιέχει  κάνει το δέρμα λαμπερό. Η βρώμη  είναι καταπραϋντική και μαλακτική.
 Ανακατέψτε το γιαούρτι και το αλεύρι βρώμης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μέλι  και θα έχετε ταυτόχρονα μια μάσκα για την ακμή και ένα μείγμα καθαρισμού.Μετά τη χρήση  ξεπλύνετε.

Το γάλα

Ειδικά το κατσικίσιο γάλα περιέχει πάνω από 50 θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων  βιταμίνες A, C, Β1, Β6, Β12 και Ε, κάποια μέταλλα, αμινοξέα, κιτρικό οξύ,
ακόρεστα λιπαρά οξέα, ένζυμα και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που θρέφουν και αναζωογονούν το αφυδατωμένο δέρμα.
 Είναι γνωστό πως  η βιταμίνη Α επιβραδύνει την γήρανση του δέρματος και εμποδίζει  τις καφέ κηλίδες  να εγκατασταθούν. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του κολλαγόνου και συμβάλλει στην διατήρηση της υγρασίας και της ελαστικότητας του δέρματος. Για όλους τους τύπους δέρματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαλυμένο με νερό σαν λοσιόν καθαρισμού, και αδιάλυτο σαν μάσκα.Μετά τη χρήση του ξεπλύνετε.
Πληροφορίες από IL / dailymakeover.com
http://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-k/alfa-ydroxyoxea-aha/4514
*
(1)Το γαλακτικό οξύ ή 2-υδροξυπροπανικό οξύ αποστάχθηκε για πρώτη φορά το 1780 από το Σουηδό χημικό Καρλ Γουΰλχελμ Σχηλ. από το ξυνόγαλο, εξού και το εμπειρικό του όνομα «γαλακτικό οξύ». Το 1808 ο Τζονς Τζακόμπ Μπερζέλιους ανακάλυψε ότι το 2-υδροξυπροπανικό οξύ παράγεται επίσης από τους μύες κατά τη διάρκεια της σύσπασής τους.
Κωδικός προσθέτου τροφίμων E270
Γενικά Όνομα
2-υδροξυπροπανικό οξύ
Άλλες ονομασίες
-Γαλακτικό οξύ
-α-υδροξυπροπανικό οξύ
Περισσότερα εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/2-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE %BF%CE%BE%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8 0%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B F%CE%BE%CF%8D
Εικόνες
http://www.coolinarika.com
http://www.iatronet.gr