Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ωωω!!! τέχνη.


Βρήκε τρόπο να εξιστορήσει την ερωτική της ζωή, με κάθε λεπτομέρεια, για να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Η 33χρονη  Αγκάτα Ολέκσιακ (Agata Oleksiak)από την Πολωνία, έπλεξε με βελονάκι το δωμάτιό της ενσωματώνοντας  στο έργο όλα τα μηνύματα από το συναισθηματικό της παρελθόν.
Φανατική οπαδός του πλεξίματος, γνωστή με το όνομα Olek, έπλεκε χρησιμοποιώντας ατάκες από e-mails, γράμματα και sms από πρώην εραστές της. Τα πλεκτά φλογερά μηνύματα τοποθετήθηκαν στρατηγικά μέσα στον πολύχρωμο διάκοσμο του δωματίου.
Η περίεργη αυτή καλλιτεχνική δημιουργία, η οποία σφύζει από έντονα χρώματα -  ροζ, έντονα μωβ, κίτρινα και πράσινα - παρουσιάζεται υπό τον ευφάνταστο τίτλο «Δεν περιμένω να γίνω μάνα αλλά περιμένω να πεθάνω μόνη» («I do not expect to be a mother but I do expect to die alone») στην Tony's Gallery στο ανατολικό Λονδίνο.
Αν και έχει γυρίσει την Ευρώπη και την Αμερική, η Olek εκθέτει τα έργα της για πρώτη φορά στην Αγγλία και σχολιάζει: «Δεν είναι άλλη μια εγκατάσταση, είναι η αντανάκλαση της ζωής, της αγάπης, της εμπιστοσύνης και του πόθου στη σύγχρονη εποχή.»
Η προετοιμασία της έκθεσης κράτησε έξι ολόκληρους μήνες και κάθε επιφάνεια της γκαλερί καλύφθηκε με πολλά μέτρα ακρυλικού μαλλιού!
Εικόνες και πηγές.
http://www.e-go.gr/culture/article.asp?catid=18147&subid=2&pubid=128976246

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου